Get Back měl premiéru

Nový třídílný dokument o Beatles nazvaný Get Back si v posledních dnech odbyl svou premiéru. Jeho režisérem je tvůrce Pána prstenů, Hobita či King Konga Peter Jackson, který se rozhodl přestříhat a hlavně v mnohém doplnit starší film Let It Be z roku 1970.

Continue reading

Zemřel Graeme Edge z Moody Blues

Ve věku osmdesáti let zemřel zakládající člen kapely Moody Blues, Graeme Edge. Vedle hraní na bicí a perkuse rovněž skládal svébytnou poezii, která tvořila nedílnou součást nejslavnějších desek kapely. Edge byl také jediný člen Moody Blues, který hrál ve všech sestavách této rockové legendy.

Continue reading

Nový dokument o Brianu Wilsonovi

Long Promised Road (Dlouhá zaslíbená cesta) je název nového dokumentu o hudebníkovi Brianu Wilsonovi, který byl tvůrčím mozkem skupiny Beach Boys. Ke snímku, který půjde před Vánoci i do amerických kin, byl právě zveřejněn nový trailer a hovoří v něm i světové hvězdy.

Continue reading

Koncert Chucka Berryho

Jednomu z dnes již nesmrtelných rock and rollových králů vyjde nové album. Producenti probrali archivy a uvedou na trh koncertní desku Chucka Berryho nazvanou Live From Blueberry Hill. Těšit se na ni můžeme letos o Vánocích.

Continue reading

Elton John a Stevie Wonder spojili síly

Finish Line, tak se jmenuje nový singl, který spolu natočili dva legendární hudebníci (a dlouholetí kamarádi): Elton John a Stevie Wonder. Písnička primárně vznikla pro nové Eltonovo album duetů nazvané The Lockdown Sessions.

Continue reading

Nejlepší písně historie

Prestižní hudební časopis Rolling Stone aktualizoval svůj přehled nejlepších písní historie. Nově do jeho čela postavil Arethu Franklin s hitem Respect. Změn je však více a pouze čtyři písně zůstaly v první desítce. Kupříkladu někdejší vůdce žebříčku Bob Dylan se odsunul na 4. místo a z první desítky vypadli Rolling Stones, John Lennon nebo Beach Boys, stejně jako jediný dosavadní zástupce klasického rock and rollu Chuck Berry.

Continue reading

Dion opět sezval luxusní kapelu

Americký zpěvák Dion, který se na přelomu 50. a 60. let proslavil hity jako A Teenager in Love, Runaround Sue nebo The Wanderer, natočil nové bluesové album. A pozval si na něj elitní hosty, jakými jsou Eric Clapton, Bruce Springsteen, Peter Frampton, Billy Gibbons nebo Mark Knopfler.

Continue reading

Zkouška Aerosmith vyjde na LP

Aerosmith potěší fanoušky a v rámci Record Store Day vydají album nazvané The Road Starts Hear. Budou se na něm skrývat skutečné perličky, a to zkouška kapely z roku 1971.

Continue reading